2012

Dette er en oversikt over ølene vi brygget i 2012 (og 2011)

Totalt ble det brygget 14 batcher, 2 ble riktignok totalt mislykket og kom aldri i flasker.  Ølene vi ble mest fornøyde med var #6 Chill Out Apa, #13 Champion Ale og #10 PureOxyAction. De to første bryggene var også litt spesielle. Sannsynligvis fordi de var våre første brygg, men også fordi de smakte godt.

 

 

#1 – Ingen navn  (dvs ingen av oss husker..)

Bryggedato: 10.11.2011

Type: Pale Ale (kit fra ølbrygging.no)

Kommentar: Bryggeriets første brygg. Et solobrygg fra Tott før dette ble et sambryggeri. Bryggedagen og selve ølet ble ikke så godt dokumentert, men ølet ble godt drikkende for å være et jomfrubrygg.

 


#2 – Spillolje 

Spillolje

 

 

 

Bryggedato: 10.11.2011 (bryggedagsblogg)

Type: Stout

Kommentar: Vårt første brygg sammen. Her brukte vi også fersk gjær for første gang. Resultatet ble vi godt fornøyde med.

 


 

#3 og #4- Ingen navn  

Bryggedato: mars/april 2012

Type: Pale Ale (kit fra ølbrygging.no)

Kommentar: Solobrygging fra Tott igjen, og da går det selvsagt galt. Resultatet av batch #4 ble litt funky etter gjæringen, så den gikk i kloakken. #3 er det ingen av oss som husker så godt, denne batchen er også omtalt som «the missing batch», men den kom aldri så langt som i flasker og dermed er det ikke så rart den ikke er særlig minneverdig.

 


 

#5  Steamy Watts

Brygg5-etikett

 

 

Bryggedato: 19. april 2012 (bryggedagsblogg)

Type: California Common / Dampøl

Kommentar: Batch #5 er i etterkant et litt morsomt øl. Morsomt i den forstand at vi ikke ante hva vi gjorde. Her brukte vi undergjær, i altfor små mengder, og gjæret på helt feil temperatur. Resultatet ble ikke det helt store, og en del flasker hadde også en bismak vi ikke helt kunne beskrive.

 


 

#6  Chill Out APA

APA_label

 

 

Bryggedato: 1.mai 2012 (bryggedagsblogg)

Type: American Pale Ale (Gahr-kit fra BryggSelv)

Kommentarer: Settet vi kjøpte fra Bryggselv skulle egentlig inneholde Nelson Sauvin og Citra humle, men førstnevnte humle ble erstattet med Cascade fordi BryggSelv var utsolgt for Nelson Sauvin. Ølet ble ellers veldig godt og friskt, det beste ølet vi hadde brygget frem til da.

 


 

#7 God Sommer

7-godsommer

 

 

Bryggedato: 30.mai 2012 (bryggedagsblogg)

Type: Blonde Ale

Kommentarer: En veldig enkel oppskrift vi mekket selv, med pale malt og litt crystal malt, og forsiktig humlet med cascade. Ølet ble også veldig enkelt og forsiktig. Ikke så mye feil med det, men relativt kjedelig.

 


 

#8 Nissebrygg

8-Nissebrygg

 

Bryggedato: 13.juni 2012 (bryggedagsblogg)

Type: Juleøl (Old Ale ?)

Kommentarer: En oppskrift vi fant på nett, uten at vi hadde noen erfaring med øltypen. Bommet litt i forhold til oppskrifta, og resultatet ble ganske middels. En del flasker var relativt ivrige og skummet over av seg selv når de ble åpnet, så karboneringa ble heller ikke riktig. Første brygg med eget design på etiketten.

 


 

#9 Barseløl

Barseløl-etikett

 

Bryggedato: 7.august 2012 (bryggedagsblogg)

Type: Engelsk Brown Ale

Kommentarer: Nok en oppskrift fra Interwebs, en brown ale som skulle bli barseløl til Knolls siste familieforøkelse. Hva som gikk galt med dette ølet er vi ikke sikre på, men gjæringa stoppet opp for tidlig, og det ble et litt rart øl. Dette var første øl i det temperaturstyrte gjæringsskapet.

 


 

#10 PureOxyAction

10-PureOxyAction

 

Bryggedato: 22. august 2012 (bryggedagsblogg)

Type:  Pale Ale

Kommentarer: Etter noen litt skuffende øl, så er det back to basic igjen. Vi lager en pale ale basert på oppskriften til ølbrgging.no, og justerer den litt. Vi tilsetter O2 i vørteren for første gang. Resultatet ble den beste utgjæringen på lenge, og ølet ble også ganske bra.

 


 

#11 Oktobierfest

11-Oktobierfest2

 

Bryggedato: 17. september 2012 (bryggedagsblogg)

Type: Münchener Dunkel

Kommentarer:  Vi hadde lyst å brygge bayer, og dermed ble dette vårt første forsøk på undergjæret øl. Igjen hadde vi problemer med utgjæringen, sannsynligvis pga for høy mesketemperatur. Ølet ble ca en bayer i butikkstyrke. God på smak egentlig, men veldig mørk i fargen.

 


 

#12  Oljesøl

12-Oljesøl

 

Bryggedato: 3. Oktober 2012 (bryggedagsblogg)

Type: «Imperial» Stout

Kommentarer: Denne stouten, som ikke ble så imperial likevel, er etter samme oppskrift som batch #2. Smaken ble litt annerledes, noe som kan skyldes at vi brukte skikkelig melassesukker denne gangen. Det kan også være humla (Bramling Cross). Ølet ble greit nok.

 


 

#13 Champion Ale

13-champion ale

 

Bryggedato: 20. Oktober 2012 (bryggedagsblogg)

Type: ESB (forsøk på å klone Fullers ESB)

Kommentarer: Igjen sliter vi med dårlig utgjæring (dette er altså før vi fant ut at termometeret vårt viste feil..). Dette ølet ble uansett veldig bra. Fint balansert, god smak, og veldig klart. Ble litt annerledes enn orginalen vi skulle klone, mer lik London Pride kanskje.

 


 

#14 Acid Torpedo APA

14-acid torpedo

 

Bryggedato: 14. November 2012 (bryggedagsblogg)

Type: American Pale Ale

Kommentarer: Samme maltbase som #6, men nå bytter vi ut Cascade med Nelson Sauvin. Resultatet ble ganske annerledes. Tott var mest fornøyd med den forrige oppskrifta, men flere personer i vår indirekte omgangskrets (venner/familie/naboer av våre venner som fikk smaksprøver) var overbegeistret for denne øla, og har omtalt den lenge etterpå som en knalløl.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..