2016

Dette er en oversikt over ølene vi brygget i 2016

I 2016 ble et litt rolihere bryggeår for oss. Vi brygget 8 batcher, om vi teller med sambryggene med gjøken. Mest fornøyd ble vi med To Alker og jubileumsIPAen QuintIPA. Hederlig omtale går også til de to solobryggene Kjøpeøl og Freiheit! som vi brygget hver for oss.

 

#51 – To Alker

51-etikett

Bryggedato: 11. april 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Golden Ale

Kommentar: Lyst og lett sommerøl med humler fra New Zealand og Australia. Vi testet to varianter der vi tørrhumlet den ene gjæringdunken. Den tørrhumlede varianten ble den beste av de to synes vi, og generelt ble ølet great success og blir sikkert brygget på nytt igjen senere.

 


 

#52 – Freiheit!

52-freiheit

Bryggedato: 24. april 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Bock

Kommentar: Soloprosjekt fra Knoll, som hadde hatt lyst å brygge bock lenge. Ølet ble brygget med en pakke D-45 Candi Syrup, samt en dæsj kaffimalt, som ga et lite særpreg på sluttproduktet. «Godt fornøyd» sier bryggeren i en kort kommentar.


 

#53 – Kiwi goes to Hollywood

53-KiwiGoesToHollywood

Bryggedato: 2. mai 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Pacific Pale Ale

Kommentar: En klone mellom APAen og To Alker sommerølet vårt. Lyst og lett sommerøl med humler fra New Zealand og Australia og Amerika. Ble litt tørrere og bitrere enn planlagt, men ellers et OK øl.

 


 

#54 – Love me Tender

54-lovemetender

Bryggedato: 5. mai 2016 (bryggedagsblogg)

Type: IPA

Kommentar: Gjøken ville også brygge konkurranseøl/sommerøl, og valget falt på en oppskrift fra Brewdog, deres grapefrukt infuserte Elvis Juice. «Add as much grapefruit peel as you dare» står det i oppskrifta, og gjøken lot seg ikke be to ganger. Kanskje i overkant mye, slik at spesielt den ene gjæringsdunken ble ganske beisk på smak.

 


 

#55 – Sju Sorter Jul

etikett

Bryggedato: 30. juli 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Juleøl

Kommentar: Nok et gjøkebrygg. Brygget på kit fra Bryggselv / NØ på God Jul. Den ene dunken ble tilsatt eikechips. Begge de to variantene ble dessverre (igjen) underkarbonert. Gjøken og juleøl e dermed ingen god kombinasjon. En kommisjon er satt ned for å forhindre at dette skjer i gjen til neste år. Smaken derimot ble god, selv om den kanskje ble i overkant peated.

 


 

#56 – Putin / Svart Jul

56-blogg

Bryggedato: 24. august 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Imperial Stout / julestout

Kommentar: Verken lysten eller inspirasjonen var tilstede for å lage vanlig juleøl i år, så da ble det et kompromiss. Vi brygget en ordinær stout etter oppskriften til Khrusjtsjov, og ga halve batchen juleetiketter. Mye slik resten av handelsstanden gjør med sine julevarer. Stouten ble god på smak, men enkelte flasker fikk vel mye bobler..


 

#57 – Kjøpeøl

57-kjopeol-blogg

Bryggedato: 7. november 2016 (bryggedagsblogg)

Type: American Pale Ale

Kommentar: Tott ble plustelig inspirert til å kvalitetssjekke ølsettene som selges med vår logo på Vinbua, og dermed ble det brygging av vår klassiske APA. Denne ble ikke like tung og bitter som noen av våre seneste varianter, og heller kun veldig god. Tott vet hva han driver med.

 


 

#58 – QuintIPA

58-etikett

Bryggedato: 6. desember 2016 (bryggedagsblogg)

Type: Imperial/Double IPA

Kommentar: Gjenbrygg av #49 – Vestavind. En IPA etter vår smak, mye god humlesmak og en god maltkropp bak som balanserer godt med bitterheten og alkoholen. Ble brygget for å feire 5årsjubileet til bryggeriet.