2014

Dette er en oversikt over ølene vi brygget i 2014

Det ble bare brygget 8 batcher i 2014. Litt av grunnen er at batchene etterhvert ble dobbelt så store. Ganske greit bryggeår, med noen uheldige avvik på juleølet og en batch med brown ale som ble litt for karbonert. Best tilbakemeldinger på de to APAene (#28 og #32), samt Double Bobble IPA (#33). Det blir nok heller ikke siste gangen vi brygger Porter (#35), denne virker lovende.

 

#28 – Crazy Crush APA

28 crazy crush

 

Bryggedato: 30. Januar 2014 (bryggedagsblogg)

Type: American Pale Ale

Kommentar: Enda en ny variasjon av APAen vår. Denne gang med Amarillo, Cascade og Citra. Denne kombinasjonen ble veldig bra

 


 

#29 – Mandarina IPA

påskemandarina6

 

Bryggedato: 7. Mars 2014 (bryggedagsblogg)

Type: Singe Hop India Pale Ale

Kommentar: Årets påskeøl ble en IPA. Vi fikk tak i litt spennende humle, Mandarina, som vi mente måtte passe godt i et påskeøl. Vi baserte oss på en enkel oppskrift fra NøgneØ.  Ølet ble ganske bra, men i snilleste laget for en IPA.

 


 

#30 – London Calling

30. etikett

 

Bryggedato: 14. Mars 2014 (bryggedagsblogg)

Type: ESB

Kommentar: Samme oppskrift som batch #13 g #20. Iallefall sånn cirka dette var første ølet vi brygget på Speidelen, så oppskriften ble justert litt og vi var ikke helt sikre på om alle beregnede verdier ville bli som planlagt. Helt greit øl, ble bedre etter litt lagring.

 


 

#31- Berre Brun

31 - BerreBrun

 

Bryggedato: 15. April 2014 (bryggedagsblogg)

Type: Brown Ale (basert på Kinn Sjelefred)

Kommentar: Brygget etter cirka samme oppskrift som #26, men justert for Speidelen. Ble ikke helt lik som forrige gang, vi traff ikke så godt denne gangen. I tillegg ble halve batchen noe overkarbonert.

 


 

#32 – Gypsumsnorter APA

32-gypsumsnorter

 

Bryggedato: 19. Mai 2014 (bryggedagsblogg)

Type: American Pale Ale

Kommentar: Samme oppskrift som #28. Dette ølet stilte vi med på Sunnmøre Ølbryggjarfestival. Vi ble premiert med 3.plass av ca 20 brygg i vår klasse. Dette var første gang vi prøvde oss på vannjustering. Dette er en av våre favorittoppskrifter, og den ble god denne gangen også.

 


 

#33 – Double Bobble IPA

33-doublebobble

 

Bryggedato: 18. August 2014 (bryggedagsblogg)

Type:  India Pale Ale (klone av Ægir IPA)

Kommentar: Et forsøk på å klone Ægir IPA. Vi har brygget en IPA tidligere basert på denne oppskriften, men denne gangen brukte vi nøyaktig samme gjær og humle som orginaloppskrifta. Fyldig og fruktig IPA, med godt humlepreg. Vi ble godt fornøyde med denne øla.

 


 

#34 – Jul.

34-Jul

 

Bryggedato: 12. September 2014 (bryggedagsblogg)

Type: Juleøl

Kommentar: Juleøl etter cirka samme oppskrift som i fjor. Traff litt dårligere etter skalering til Speidel. Varierte fra ganske middels til elendig. Noen flasker (muligens en av gjæringsdunkene?) har utviklet seg på en dårlig måte.


 

#35 – Licence to Chill

35.etikett

 

Bryggedato: 10. Oktober 2014 (bryggedagsblogg)

Type: Porter

Kommentar: Brygget etter oppskriften til Nøgne Øs Porter. Ble ganske bra, kanskje noe rundere og snillere enn først tenkt. Kunne muligens også vært karbonert noe mindre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..