Brygg #11, Münchener Dunkel

Etter at enkelte av medlemmene i Sambryggeriet hadde vært 14 dager på ferie så var vi klart til å brygge brygg nr 11 som skulle bli en Bayer. Vi hadde planlagt å brygge tirsdag 11 september så gjæren ble satt til formering fredagen i forveien, når mandagen kom var det enkelte av medlemmene som prioriterte fødsel fremfor brygging?? Så da måtte jeg gjøre alt alene denne gangen, jeg brettet opp armene og startet med tapping av batch 10 på flasker mandagen, dette brygget har fått navnet PureOxyAction. Normalt så gjør vi både tapping og brygging samme dag, men det tenkte jeg ville bli veldig travelt så derfor delte jeg det opp. Tirsdagen rigget jeg opp til brygging, alt gikk som planlagt og det ble 23 liter til gjæring. OG ble målt til1051 noe som jeg er godt fornøyd med. kjørte på med oksygen i vørteren og satte dunken inn i gjæringsskapet som er satt til 9 grader.

Jeg var og sjekket SG i dag, og etter nesten en uke så er vi nede på 1027. Om det er bra eller dårlig det vet vi ikke siden det er første gang vi lager en undergjæret øltype, så det blir moro og se hvor vi ender. Målet er 1011.

Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Boil Time: 90 min

Ingredients

5,20 Kg Munich Malt (25,0 EBC)
0,40 Kg Munich Malt (15,0 EBC)
0,10 Kg Carafa III (1500,0 EBC)
40 g Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] – Boil 60,0 min
15 g Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] – Boil 15,0 min
15 g Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] – Boil 2,0 min
Yeast German Bock Lager (White Labs #WLP833)

Est Original Gravity: 1,050 SG
Est Final Gravity: 1,011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,2 %
Bitterness: 21,9 IBUs

 

 

Etikett til #10 – PureOxyAction.  Vårt første brygg med ekstra oksygentilsetning for gjæring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..