About Knoll & Totts Sambryggeri

Dette er vår ølblogg hvor to glade amatører deler våre øl-opplevelser. Hovedsaklig knyttet til egen brygging, men også smaking av mer eller mindre spennende øl fra pol og butikk. Vi vet ikke helt hva vi driver med, men jobber med saken.

 

Følg oss også på Facebook; https://www.facebook.com/KnollogTottsSambryggeri

41 kommentarer

  1. Artig at vi er flere som tar oss tid til å skrive om bryggingen sin! Selv om man gjerne blogger mest for egen del (for å holde en slags oversikt på det man driver med), er det jo artig å finne blogger som dette – alltid noe nytt å lære og så får man litt inspirasjon!

  2. Hei

    Jeg vet heller ikke helt hva jeg driver på med, men etter å ha kokt karamellsaus i 25 lange år selvsagt med mye prøving samt feiling, det er brentsmaken i sukkeret som er viktig.. Har jeg nå endelig laget min egen oppskrift på barbeque saus, og den et etterspurt.. Ser nå etter et bryggeri eller noen innen bryggeribransjen som kan hjelpe meg med småskalaproduksjon samt hvor jeg eventuelt kan kjøpe et tapperi. Med vennlig hilsen Haavard Langlete, haavard@langlete.com

  3. Hei, fin blogg! Jeg jobber med en reportasje om hjemmebrygging i Sunnmørsposten, og vil gjerne komme i kontakt – treffes på epost eller 92218629

  4. Hei, vi bruker laserskriver (for å få det vannfast), og så bruker vi litt tjukkere papir enn vanlig printpapir. Når det kommer litt kondens/fukt på tynt papir så går etikettene lett i oppløsning… Vi har brukt vanlig limstift for å lime de på. Da sitter de godt, samtidig som de er lette å skrape vekk etterpå når en skyller med varmt vann.

  5. Hei. Flott blogg, jeg har lest igjennom med interesse. Herlig blanding av info, humor og inspirasjon. Jeg har akkurat begynt å brygge selv på BB 30. Har lagd noen etiketter med beerlabelizer.com. Hvordan lager dere etikettene deres (mal/program)?

  6. Hei, takk for hyggelig tilbakemelding. Vi bruker et program som heter CorelDRAW. Det er mest pga gammel vane hos en av oss, så slapp vi å sette oss inn i noe nytt. Det er nok flust av programmer som gjør samme nytten.

  7. Ja, dette var en side for en som skal gå i gang med sitt første brygg. Utstyret er klart, malt og humle er anskaffet. Så er det bare å finne en dag som passer. Jeg starter med en IPA. Min kone som alltid har satset på pils og lettere enn det har helt fått kick på IPA. Skjønner det godt.

  8. Hei! Jeg er på min batch #5 og har designet mine egne etiketter.

    Kan jeg spørre dere om hvordan papir og lim dere bruker?

    Ellers meget fin blogg og systematisk brygging:):)

    1. Hei Mathias.

      Vi har etterhvert landet på 120g kopipapir (skriver ut på laserskriver). Vanlig 80g papir gikk lett i oppløsning når det ble fuktig av kondens. Vi har stort sett brukt vanlig limstift, men har såvidt eksperimentert litt med melk også.

      1. Takk dette var meget hjelpsomt!

        Brygger en Hefe-weiss tilnærmet Paulaner, ta en titt på etiketten! (link under)
        Bilde av fattern i logoen og custom korker fra Bottlemark er også selvsagt med. PS: Dere gjette hva jeg heter til etternavn.

      2. Hei

        Satte nettoppp etikett på min første batch.
        Printet påp 80g papir på laser skriver.
        Limte på med Lett Melk, siden jeg skal bruke flaskene om igjen.
        Skummet melk er sikkert sunnere 😉

  9. Artig blogg!! Eg tenkte å brygge damp-ølet som er min Kinn favoritt.. Er det mulig å få oppskrifta utanom ingrediensane.. mesketid o.l.

    1. Ganske enkelt, et meskesteg på 66-67c, 60 minutt. Pluss utmesk på 78c i 10 min. Vannmengde og skyllevannmengde blir veldig forskjellig fra bryggeri til bryggeri, så her får du bare gjøre som du pleier for å treffe OG.

      I etterkant så var nok ikke blandingen mellom engelsk og belgisk gjær superoptimal, så for å gjære det enklere kan en nok like godt bruke kun engelsk gjær.

  10. Hei.

    Er det mulig å få kjøpt noen flasker «Humlepung» med dere?
    Jeg finner ingen kontakt info hos dere. Hadde vært fint om dere kunne sendt meg en sms på 91628420

    Marius Vangen

    1. Hei, dessverre så er den for lengst drukket opp. Og så lenge vi kun brygger på hobbybasis så ville salg medføre brudd på opptil flere alkoholrelaterte lover, så slikt driver vi ikke med 🙂

      1. hehe, ja men da kan dere gi bort noen flasker i steden… Det er helt lovlig 🙂 …

        Skulle hatt noen flasker av typen humlepung da det er et godt brukt uttrykk som jeg bruker.. 🙂

  11. Hei
    Fin nettside 🙂
    Jeg liker veldig godt etikettene dere har laget. Er det mulig og snike til seg en mal av oppsettet dere bruker??
    MVH
    Erlend

  12. Er veldig interessert i hvordan dere har satt sammen det kjøleskapet som dere benytter til gjæring og hvilke utstyr dere bruker her. Altså temperaturstyring (av/på kjøleskap) samt frotvakten. Ligner mistenkelig på frostvakten som selges hos Jula 🙂
    Kunne dere laget en artikkel/beskrivelse av hvordan dette er satt sammen, eller finnes kanskje en slik artikkel allerede?

    1. Hei.

      Vi skreiv noe om det da vi lagde første versjon:

      (Kj)øleskap!

      Vi erfarte fort at temperatursensoren bør festes rett på gjæringskaret med litt isolasjon bak, og ikke i en egen flaske.

      Nå har vi et større øleskap med plass til 2 dunker, men prinsippet er det samme. Utfordringen nå er om dunkene har samme temperatur… men det vi ikke vet har vi ikke vondt av.

  13. Hei! Så på et av bildene deres at dere oksygenerte vørteren med en O2-flaske fra AGA. Dere har tydeligvis også regulator fra AGA. Her kommer spørsmålet jeg håper dere kan hjelpe meg med:

    Jeg har fått tak i en 5 liter / 3.75 kg CO2-flaske fra AGA. Regulatoren min er dermed kjøpt på den lokale bryggebutikken og er vel en «standard» type som passer på de CO2-flaskene man også kjøper der. Dessverre er gjengene på AGA-flaska for store til å passe på regulatoren, og jeg har lett meg IHJEL etter en adapter/overgangsnippel/hva nå enn det måtte hete på norsk eller engelsk.

    Har dere anelse om hva jeg trenger og hvor jeg får tak i det? Eventuelt hvor jeg får tak i en AGA-produsert regulator a la den dere har? Hadde satt ENORMT pris på littegranne hjelp dersom dere kan…

    Og sånn ellers er det kjekt å lese bryggeloggen deres!

    Hilsen Klaus (lapsklaus@gmail.com)

  14. Hei, har dere en bra leverandør på fersk gjær? Jeg skal har WLP 001 til «Pliny the Younger-clone». Finns det folk i Sykkylven eller Ålesund som selger fersk gjær?
    Hilsen Daniel

    1. Hei, vet ikke om noen i området som selger fersk gjær. Vi har handlet mest på Bryggselv, de har ganske stor omsetning på fersk gjær, og du får da normalt sett ganske fersk gjær.

      Akkurat WLP001 kan du fint erstatte med Safale US05 tørrgjær, de kommer visstnok fra samme gjærstamme. Vi har sluttet med WLP001 og bruker heller US05, siden det er enklere (og billigere), og minimalt med forskjell.

      1. Takk for infoen! Jeg kjøpte litt forskjellig, deg har fått mye godt men mangler litt kompetanse. Men det ordner seg sikker etter kvart!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..