Juleølet flaskes

46-flasketre

Hva er mer naturlig når man skal flaske juleøl enn å lage et juleøltre? Riktig, fint lite. I pakken fra Petit som kom for et par uker siden så la vi til noen ekstra ledd til flasketreet vårt. Flasketørkestativ versjon 2.0 inneholder 5 ekstra ledd, og er da dobbelt så stort som versjon 1.0, naturlig nok. Dermed får vi plass til dobbelt så mange flasker, og kan tørke flasker til hele batchen samtidig. Helt perfekt og alle er fornøyde!

 

46-retrett

46-retrett2

Avsnittet over ble skrevet av vår PR(opaganda)-avdeling. For helt perfekt ble det ikke. Med så mye flasker, så ble flasketørketårnet topptungt og noe ustabilt, og HMS-ansvarlig ble såpass nervøs at han flyttet vekk de øverste flaskene etter kort tid. Men det ble et veldig fint juleøltrebilde!

 

46-dings

46-dingsiaksjon

Pakken fra Petit inneholdt enda mer leketøy. Bigger is better er noe alle vet, så vi har byttet ut autoheverten med en litt større en. Den er faktisk så stor at den ikke står helt av seg selv, men trenger en støttende finger eller to. Det går helt fint, siden overføringen til tappedunken går mer enn dobbelt så fort.

 

46-tapping

Knoll i gang med flaskefyllingen. Skulle gjerne hatt større kapasitet på flaskefylleren også

 

46-resultat

Resultatet av dagens tapping

 

46-bedrejul

Fjorårets juleøl kalte vi bare «Jul.» Ikke «God Jul» , «Juleglede» eller noe slikt. Keep it simple; «Jul.». Det var sikkert derfor selve ølet også ble litt simpelt. Etter lang tids fundering på årets navn, og navnekonkurranse på vår eminente Facebookside, så ble vi enige om at vi høyner ambisjonsivået litt dette året og enkelt og greit kaller årets juleøl for «Bedre Jul.». Vi vil ellers takke alle som sendte inn mer eller mindre gode forslag på FB. Vi noterer oss også at årets juleøl gjæret bittelitt bedre ut en fjorårets øl, 1.019 mot 1.020, så her skjønner vi allerede nå at dette ølet blir bedre. Vi ender dermed opp med et øl på helt nøyaktig 5,68%.  Da får det godgjøre seg en stund, så håper vi smaken også blir god. Eller i alle fall bedre.

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..