HjorteAPA i flasker – og på growler!

48-tomt

Tomt gjæringsskap? Har noen småkriminelle naboer avlagt oss et besøk? Eller er det noen som har gjemt ølet vårt og vil leke tampen brenner? Heldigvis ingen av delene. Tott har tatt de inn, og dermed er vi klare for å tappe denne batchen på flasker.

 

48-growler

Og denne batchen skal ikke bare tappes på flasker, vi skal også teste ut om det er noe tess med growlere. Vi har fått tak i noen 2-liters growlere med tappekran og en sånn gassgreie for å koble på c02. Vi har til nå holdt oss unna fat, men kanskje er dette en sped begynnelse.  Det er viktig å begynne i det små sies det.

 

48-growlervask

48-growlerlekkasje

Vi vasker og skrur sammen en av de for å teste. Og det var nok lurt. Her kommer liksomølet ut på det vi mener må være helt feil plass. Men hva vet vel vi, vi har aldri testet growlere før.

 

48-growlermekking

48-growlertest

Litt skruing og mekking, og alt som kan strammes strammes. Klart for ny test. Resultatet er mye bedre. I overkant bra faktisk. Vi bør nok lære oss å justere trykket litt om vi har tenkt å tappe annet enn skum. Ingen ting i veien med flowen gjennom kranen vertfall. Fra full til null på noen få sekunder.

 

48-drone

Vi tapper mesteparten av batchen på flasker som vanlig. Her har vi kjøpt en drone for å ta bilde av flaskene fra en eneste vinkelen vi aldri har brukt før.

 

48-growlertapping

48-growlermontert

Growlerne fylles, og vi monterer sammen tappesystemet igjen. Vi velger å karbonere med sukkerlake på growlerne også. Kanskje er 6g per liter litt i meste laget, men dette er ment som en testkjøring for å gi oss noen erfaringer. Tappekranen har ikke motstand, noe som gjør at tappekranen åpner seg bare man ser litt hardt på den. Dette gjør oss noe skeptiske. Spesielt han som må kjøre på dårlig vedlikeholdte kommunale veier hjem igjen.

 

48-growlerpingler

Vi pingler derfor ut, demonterer tappesystemet, og tetter igjen med skrukorkene. Så får vi heller sette på tappesystemet når vi skal servere første gang. Det blir også spennende å se hvor mye øl vi må tappe av først når vi begynner å servere. Det blir nok litt ekstra bunnfall når vi karonerer naturlig i growlerne. En kollega av oss har samme growlere, men dobbelt så store (4 liter), så det blir interessant å utveksle erfaringer etterhvert.

 

48-fg

 

Men hva med selve ølet? Jo denne gangen har vi fått skikkelig god utgjæring. Litt i meste laget faktisk. Det har gått helt ned til 1.011 denne gangen. Vi burde jo skjønt at når Deerhunter var involvert i bryggingen så blir ølet ekstra sterkt. En APA som nærmer seg 7% er nok temmelig drøyt, men slik ble det denne gangen. Vanne ut ølet? Aldri! Vi noterer i bryggeloggen at hjortekjøtt i mesken gir god utgjæring.

 

48-5omdagen

En del flytende humle kom over i tappedunken, så når vi nærmer oss bunnen og prøvesmaking, så er det en del grums. Et glass av denne dekker nok minst 3-4 av de anbefalte 5 om dagen av frukt og grønt.

 

48-deerhunter

Vi lar hjort og jakt være tema for etiketten denne gangen, og til ære for opphavsmannen bak hjortefiletene som ble fortært under brygging, så kaller vi hjorteølet like godt bare «Deerhunter». Med høyere utgjæring enn vanlig så blir det spennende å se hvordan det påvirker smaken og humlebalansen i ølet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..