Bryllupsbrygget flaskes

Batch #43 og #44, som vi i helhet donerer til et kommende bryllup, skal flaskes.

 

44-hissig

44-hissig2

Gjæringsprosessen har gått greit, men spesielt hveteølet var rimelig hissig underveis. Disse bildene ble tatt 48 timer etter pitching av gjær. Over en liter fra hver dunk hadde blådt ut gjennom gjærlåsen og lagt seg på toppen av gjæringskarene, og nederst i kjøleskapet. Det var mye gjær i det som ble trykket ut, så vi var litt ekstra spente på om det var nok gjær igjen til å fullføre gjæringsprosessen.

44-sjekke

Det ligner vertfall på øl..

 

44-FG

Det ser ut til å ha gjæret fint ut, spesielt siden denne oechslevekta er under mistanke for å vise noen poeng for mye.

 

44-øl

Det er litt regn i lufta, så når vi blander inn sukkeret kommer det noen regndråper i ølet. Regn i brudesløret skal visst bety lykke. Regn i bryllupsølet er vi litt mer usikre på. Vi ønsker jo heller ikke å være blant de som vanner ut ølet sitt. Men la gå, vi fortsetter med flaskingen.

 

44-tapping

44-korker

44-apa

Den vordende brudgom tapper og tapper og tapper. Og til slutt sitter vi igjen med 88 flasker APA og 91 flasker weissbier.

 

44-sneakpeak

Etikettene på disse flaskene er selvsagt topp hemmelige, men vår paparazzi klarte å ta noen snikfoto likevel.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Hei, jeg har sett akkurat nå at dere har prøvt «god jul 2012» ! Jeg også! Brukte oppskriften fra boka «ølbrygging fra…..»! Fikk ikke tak i Bobek og peatet malt på vinbua men jeg fant røkt malt på lageret mitt. Ølet er 3 måneder nå og smaker supert (syns jeg)!! Kan vi bytte ei flaske eller to ? Interessant om det likner . Hilsen Daniel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..