#38 pubøl i flasker

Det har gått to uker siden bryggedagen, og ølet vårt har gjæret ned til hhv 1.019 og 1.021. Det betyr at vi har en relativt småsint ESB på rundt 6%. Kanskje litt i meste laget, men vi klager ikke.

 

38-klar

Når 48 liter øl skal flaskes så er det en del flasker som må vasker og desinfiseres..

 

38-gjær

Gjæra sitter som limt i bunnen

 

38-prøvesmak

Da vi brygget denne glemte vi å tilsette klarningsmiddel. Den siste dunken, der denne smaksprøven er tappet fra, var veldig uklar. Den første dunken var relativt klar. Det spørs om mye av bunnfallet i Speidelen ble tappet over i den siste dunken. Vi satser uansett på at ølet klarner litt etter noen uker på flaske. Smaksprøven er det ingen ting å utsette på. Godsmaken er der, og når vi får litt CO2 og litt lagring i tillegg så tror vi dette blir et godt øl. Vi legger oss litt rolig på karboneringssukkeret denne gangen, ned mot 5g/liter.

 

38-utbytte

Knoll sitt utbytte etter flaskingen; en halv batch ESB. Yay!

 

38-champion ale ii

Etiketten på batch 38. Siden de to dunkene hadde litt ulik utgjæring, og også ulik klarhet, så skilte vi dem med forskjellige korker. Blir spennende å se om det blir noen særlig smaksforskjell.

 

 

Én kommentar

  1. God Aften! Jeg ga faen i «klarnings-shit» en stund pga forskjellige teorier om irish moss! Sjølukten var der og jeg prøvde meg uten. Det ble bra øl men litt uklar!Jeg kjørte 3 batch uten og den siste med igjen. (Pilsner) Som Dag og Natt! Pilsneren ble ordentlig klart. Skal bruke Irish Moss i framtida. Det kan jo smake litt maritim så nært sjøen!!!
    Husk å brygge konkuranseølet!!(skal modne til sommeren)
    Hilsen Daniel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..