#35 – Licence to chill flaskes

Dagens oppgave, finn 22 feil:

35.klar

Vrien oppgave? Riktig svar skal være at disse 22 literne med porter befinner seg i gjæringsdunken, når de egentlig burde være trygt forvart i glassflasker. Etter 2 uker og enda halv ekstra uke ekstra er vi klare for å flaske testbatchen med porter.

35.skum

Flasketreet fylles med desinfiserte flasker, og dunken vi stikker om i før flasken fylles med litt desinfeksjonssupermiddel. Knoll tok et spesialtriks denne gangen da han skulle riste dunken for å rengjøre den, med det resultat at han fikk et skikkelig dose starsan rett i fjeset i suveren slapstickstil. Dessverre fikk vi ikke foreviget dette på bilde eller video. I tillegg til en uvanlig ren Knoll fikk vi en hel bøtte med starsan skum også.

 

35.sukker

WLP007 skal visstnok være en liten rakker av en gjær som flokkulerer ganske mye, dvs at den legger seg fint på bunn når den er ferdig. Dermed er vi litt usikre på om det er nok gjær igjen i ølet til karboneringa. NøgneØ brukte å tilsette litt Nottingham tørrgjær for å karbonere sine øl tidligere, men vi tar sjansen og tilsetter heller litt ekstra karboneringssukker. Dvs ekstra og ekstra. I henhold til øltyen skulle vi egentlig hatt litt mindre karbonering, men vi valgte å tilsette normalt mengde sukker for å kompensere for manglende/treig gjær. Så ekstra karboneringssukker betyr normal mengde karboneringssukker i dette tilfellet, 6g/liter.

 

25.blackandoffwhite

 

Black and slurryoffwhite. Siste rest stikkes om.

35.julesmaking

En liten prøvesmak av juleølet må til. Den foreløbige konklusjonen er at dette ble en litt snillere variant enn vi hadde tenkt. For snill kanskje. Mulig Knoll har tatt enda et starsantriks på smaksprøven, men dette var litt skuffende i forhold til fjorårets variant. Ingen usmak eller noe, men bare litt for snill. Vi slår oss til ro med at det betyr nok at vi helt sikkert år ekstra julegaver med julenissen i år.

35.prøvesmak

Prøvesmakingen av porteren derimot, den var meget lovende. Denne har vi stor tro på. Refraktometeret og oechslevekta vår er ikke helt enige om hva FG skal bli, derfor tar vi et enkelt overslag og sier at alkoholprosenten er ca 6,6007%. Det er jo tross alt et James Bond øl. Og i vår store navnekonkurranse på omskrivinger av James Bond-titler, så gikk Skybert av med seieren med sin «Licence to chill». Premien er merkelig nok en smaksprøve, vi gratulerer osv.

35.etikett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..