Vi flasker Bayeren

Vårt andre forsøk på undergjæret øl er klart til flasking. Gjæringen er i allefall ferdig. 3 uker på 11 grader, og så noen dager med litt høyere temperatur på slutten. Vi har snikmålt litt underveis, og det virker som vi ikke når helt målet på 1.015, men øl har det blitt.

23 - hevert

I det dette bildet blir tatt, så kommer vi på at vi ikke har husket å måle FG på selve tappedagen. Og i omstikkingskaret har vi allerede tilsatt sukkerlake for karobonering. Hva gjør vi da? Jo vi tømmer gjærgugga i et glass, og setter det kaldt.

23 - gjær

Etter en stund i kjøleskapet så får vi nok ren vørter på toppen til å teste med refraktometeret. 8 brix sier det.

23 - app

Den flotte appen RefracTool kan da fortelle oss at vi har brygget et øl som etter karbonering holde ca butikkstyrke. 1.019 er imidlertid noe høyt, og vi hadde helst sett at vi kom litt lengre ned.

 

23 - advarsel

….iallefall om vi skal unngå flaskebomber. Iflg emballasjen på oechslevekta så er det livsfarlig å flaske på alt over 1.006. Her må vi nok bare erkjenne at etter å ha flasket noen hundre liter øl, så er vi heldige at ikke hele bryggeriet har eksplodert for lenge siden.

23 - flaskerFlaskene tappet og fordelt. 11,5 liter på hver ble det denne gangen

23 - kutting

I løpet av sommeren har vi utarbeidet en ny etikettmal. Det var egentlig ingen ting i veien med den gamle, men det gikk fryktelig lang tid å klippe ut den litt ukurante formen. Dermed har vi gjort det enkelt og valgt en helt firkantet etikett. For å få litt ekstra fortgang i klippinga, så bruker vi denne papirkutteren vi har tjuvlånt på kontoret. Nu går alt så meget bedre!

 

EtikettEtiketten til Movembeer. Forhåpentligvis er ølet drikkeklart før Movember er over.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..