Ølbrygging – Fra hånd til munn

ølbokØlbrygging – Fra Hånd til munn.  Bildet er tjuvlånt fra Ølportalen.

 

For noen uker siden så utvidet vi bryggebiblioteket med en ny norsk bryggebok. «Ølbrygging – Fra hånd til munn» er en bok både for og om hjemmebryggere. Som de fleste bryggebøker har også denne boka en «hvordan brygge selv» del, men de har lagt mindre vekt på overtekniske detaljer, og har fått med mer eller mindre proffe hjemmebryggere til å dele sine tips og triks. Det er også egne kapitler om øltyper, ølglass, ølhistorie, altså generelt litt om øl.

Det beste med denne boka er imidlertid oppskriftsdelen. Store deler av boka er viet til små reportasjer fra norske hjemmebryggere og mikrobryggerier, hvor de deler noen av sine oppskrifter. Her finnes oppskrifter både fra Kinn, Ægir, Lervig og Nøgne Ø for eksempel.

Uten at vi skal skryte på oss enorme bryggekunnskaper, så vil vi henvde at etter et snes brygg så var det ikke så mye nytt bryggeteknisk i denne boka, men oppskriftsdelen er utrolig fin. Her er det mange oppskrifter vi kommer til å prøve oss på etterhvert.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..