Sommerølet flaskes

Det siste vi gjør før vi skal feriestenge Sambryggeriet er å få flasket batch #21 og #22. Både Knoll og Tott har tydelivis tatt mentalt sommerferie for lenge siden, for her ble alle andre ting enn flasketapping prioritert, noe som medførte at ølet ble stående noen dager ekstra på gjæringsdunken. Vi vil på det sterkeste hevde at dette kun har positive effekter på ølet. Håper vi. Uansett så har gjæra gjort jobben sin, og refraktometeret sier vi nå er nede på ca 7,5 brix på begge bryggene. For å kunne regne om til riktig alkoholstyrke må vi bruke en alkiskalkis, det finner man f.eks på nett, eller i vårt tilfelle BeerSmith.

22-flasker

Dobbelbrygg = dobbelt så mange flasker å vaske. Et godt trenet øye vil kanskje legge merke til at dette bildet er ørlite manipulert. Vi har fått en liten vennlig oppfordring/ultimatum fra Fru Bryggerisjefen om å ikke legge ut bilder på Interwebs av hennes uryddige vaskerom.

22-slant

Den siste slanten som ikke er nok til å fylle en flaske kan brukes til noe fornuftig, som f.eks å kontrollmåle refraktometeret mot oechslevekta. Eller enda mer fornuftig; prøvesmaking. Med litt sprudlebobler, litt ekstra lagring og noen grader kaldere serveringstemperatur tror vi dette kan bli et vellykket øl.

 

22-sølIngen bryggedag uten at Knoll søler vann på gulv og vegger

22-bilen99 bottles of beer in the car… iallefall nesten

 

Denne gangen tenkte vi å kombinere god utgjæring og å ikke tilsette vann, og resultatet ble ta to øl på over 6%. Kanskje i meste laget, men så lenge det blir godt skal vi ikke klage….før dagen derpå.

Det første sommerølet har vi døpt Jonsvakaøl (norrønt navnet på jonsok). Bildet er av det lokale Slinniningsbålet i Ålesund. Det andre ølet har fått navnet We(s)t Coast APA, som spiller på at en sommer på Vestlandet sjelden er solfylt, men heller grå og våt. Siden vi hadde fint vær i mai da vi brygget så er det gode sjanser for at sommeren er over allerede, værmessig iallefall.

21-Jonsvakaøl

22-WestCoastAPA

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..