#16 – Red Bastard flaskes

I dag er det ganske nøyaktig 33 dager igjen til St. Patricks Day, og nå skal vi få vår Irish Red Ale i flasker. Etter cirka 14 dager i gjæringskaret så har vi en OG på 1.017. Utgjæringen vår ligger på ca 69%, og det er akkurat innenfor det produsenten av gjæra lover for denne gjærtypen. Når vi da tar fram alkoholkalkulatoren vår, og justerer for 6g sukker per liter til karbonering, så ender vi opp med et øl på ca 5%. Helt etter planen.

dunkEn dunk med ferdiggjæret øl. I bakgrunnen ser vi et stativ med ferdigvasket tøy

flaskevask

Siden vi denne gangen fikk ekstra mange liter i gjæringsdunken, så må vi også vaske ekstra mange flasker. Etter et opphold i en dunk med bryggrens, skylles flaskene med vann før de får seg en sprut med desinfiserende veske, og settes til tørk i flasketørkestativet.

ferdigKorking av små og store flasker

Selve ølet ble som ventet ikke spesielt knallrødt, men det har en fin gylden farge. Siden vi også vært litt kreative med oppskrifta så har gitt red alen navnet «Red Bastard». En liten lausunge av en not-so-red ale, som forhåpentligvis blir god drikke likevel. Prøvesmakingen under tapping er i alle fall meget lovende.

16-red bastard

irsklogoNy logo for anledningen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..