#14 Acid Torpedo APA klar til flasking

 

Årets siste brygg har stått i nesten 3 uker i gjæringsdunken, og da er det på høy tid å få den videre i flasker. (K)jøleskapene begynner å bli ganske fulle av høstens produksjon nå, så det begynner faktisk å minke dramatisk med tomflasker. Heldigvis satt vi igjen med en del tomflasker etter Juleøltesten. Og apropos vasking av juleølflasker; om noen kan tipse etikettlimansvarlig hos NøgneØ om ny jobb, helst langt, langt unna, så setter vi stor pris på det..

flaskevask

Når flaskene først er uten etikett, så går vaskingen ganske greit. Først et lite bad i såpe, så skylling, etterfylt av en liten dusj desinfiserende mirakelmiddel før de tørkes i flaskestativet.

Ølet hadde en FG på 1.018, som egentlig er litt for høyt. Nok en gang. Dårlig utgjæring kan skyldes litt for høy mesketemperatur, så på neste brygg så vil vi forsøke å senke denne litt. Uansett så vil dette ølet etter karbonering kommer på ca 5,2%. Etter å ha tappet over i sekundærkaret har vi knappe 23 liter til flasking og fordeling.

korker

korking

Idag tester vi også de nye flotte ølkorkene med logo på, og de ser ganske stilige ut om vi får si det selv…

Humlen i denne brygget skal gi en ganske frisk og syrlig smak, og en prøvesmaking bekrefter dette. Syrlig grapefrukt kanskje? Navnet på brygget gjenspeiler dette, og batchen er døpt «Acid Torpedo APA». Humlen på bildet på etiketten er forresten Citra-humle.

14-acid torpedo

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..