God Sommer (#7) på flaske

Selv om det ikke er så mye ute som minner om sommer, er det på tide å tappe sommerølet vårt over på flaske. Etter ca 14 dager på gjæringskaret har OGen gått fra 1049 til 1013, det skulle tilsi at vi får ABV på like over butikkstyrke; 4,73. Cirka.

Vasking av flasker er nok ikke akkurat drømmejobben, men det hjelper litt å ha fotball EM på i bakgrunnen. Som vanlig tapper vi kun på glassflasker, og har en miks av 0,5 og 0,75 liters flasker.

Gjæringskaret ble forsiktig båret ned fra gjæringsrommet for ikke å virvle opp for mye gjær i øla, og den tappes først over i et rent kar. Legg for øvrig merke til multitasking på høyt nivå: Brygging av juleale, tapping av sommeøl, smaking av Brown ale og spekemat OG fotballkamp i bakgrunnen! Og de sier at mannfolk ikke klarer 2 ting på en gang…pfff..

Så er det klart for siste steg, tapping på flasker og påføring av korker

Lagbilde til ære for fotografen. Vi har valgt en frisk grønnfarge på etikettene denne gangen, der er jo tross alt et sommerøl, selv om det er lite ute som minner om sommer for tiden. Hvitt på grønn bakgrunn gir også litt fotballassosiasjoner, noe som jo ikke er helt feil i disse EM-tider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..