OMPA på flaske

41-klar

Gjøkebrygget til ølbryggerfestivalen er klart, og dermed må det flaskes. Cirka 20 liter av en OMtrentlig Pale Ale, som Skybert har et sterkt håp om skal bli en OMgjengelig Pale Ale etterhvert. Vi pynter flasketreet og gjør klar for flasketappings.

 

41-sukker

41-sukkerlake

Omtrent 6g/liter sukker, eller litt under kanskje. Tilsettes i kokende vann for å få vekk det som måtte være av urenheter. Sukker er skumle saker sier Helsedirektoratet.

 

 

41-trub

Mye grums i bunnen av gjæringskaret etter at vi stikker om til tappekaret. En deilig miks av WLP051 gjær og humletrub. Mulig vi kan flaske dette også og selge som pålegg?

 

41-sisterest

Etter en spesialtriks med heverten så kom det litt grums over i tappekaret også, så det siste bunnfallet i den dunken flaskes ikke. Men det gir en fin anledning til litt prøvesmaking. Smaken er.. litt ubestemmelig. Den kommer i bølger, humle, malt, jordbær, bitterhet. Denne blir spennende å smake når den er ferdig.

 

41-karbonering

STC-1000 som normalt opererer det lokale kjøleskapet er bortlånt for å sørge for at bryllupsølet gjærer fint. Heldigvis er fru Bryggeriassistenten på husmorferie, slik at Knolls andel kan karbonere på soverommet.

 

41-AroundTheWhirl

På grunn av den litt spesielle humlinga som ble gjort under kjøling/whirlpooling, så har etiketten fått litt preg av festival og nettopp whirlpooling. Alkoholmessig havnet vi på i overkant av 6%.  Lyst å smake? Møt opp på Sunnmøre Ølbryggjarfestival 4.juli!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..