#33 – Double Bobble IPA flaskes

Endelig er det klar for flasking av IPAen vår. 50 liter øl har kost seg i gjæringsskapet altfor lenge, og lengter etter å komme på flaske. De siste gangene vi har brygget IPA har vi vært plaget med mye flytende humle øverst i karet på tappedagen. Denne gangen stilte vi noe mer forberedt. Tott har vært ute i dunken noen dager i forveien for å kverke flytehumla. Vi har også justert ned temperaturen i skapet de siste dagene for å få mest mulig til å bunnfalle.

 

33-sukkerlake

Vi karbonerer med 6g sukker per liter oppløst i kokende vann

 

33-patent

En kompleks konstruksjon som sørger for at gjæringskaret bikker så vi får ut mest mulig øl uten å ta med humle og gjær.

(Patent Pending. )

33-humlesuppe

Mye humlerester etter at vi tørrhumler med store mengder pellets. Selv om vi hadde over 50 liter i bøttene når vi begynte, så kom det knappe 45 liter i flasker til slutt. (Og det uten at Knoll sølte nevneverdig med ølet under flasking  -red. anm.)

 

Ølet hadde OG på 1.063, og med en FG på 1.016 så gir det en alkoholstyrke på helt nøyaktig 6,47%. Det er som alle skjønner et stort avvik fra målet vårt på  6,5% (som Ægir har på sin IPA), men det får vi bare sette på tabbekvota og gjøre det bedre neste gang.

 

33-smaking

For første gang så har vi hatt to dunker stående å boble i kontrollerte former, noe som ga Tott et innfall om at ølet kunne hete Double Bobble IPA. Knoll assosierte dette med et klassisk 80-talls Nintendospill, og resultatet ble denne etiketten. «Tyggis-IPA!?» er den eneste tilbakemeldingen vi har fått så langt. En kjapp prøvesmakings avslører dog ingen utpreget tyggissmak.

 

33-doublebobble

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..