#31 Berre Brun i flasker

Resultatet av påskebrygginga vår ble klart for et par uker siden. Vi har bare ikke giddet å legge resultatet ut på Interwebsbryggebloggen vår før nå.

De to to dunkene våre har stått med litt ulik temperatur. Tror vi. Siden det var påskeferie var det ingen som var hjemme og kunne kontrollere romtemperaturen for dunk nr 2. Uansett så ble utgjæringen ganske lik. Begge dunkene endte på 1.021 (OG 1.061). Det kan umiddelbart høre litt høyt ut, men forventet utgjæring for denne gjærtypen er 63-70%, så dermed er vi spot on. Det er også nøyaktig det samme som vi hadde på Skjelefred før jul. Evne til å reprodusere samme øl er viktig, og om det også smaker like bra denne gangen, så er vi fornøyde.

 

31.flasking

Ikke noen store begivenheter å melde om under selve flaskinga. Ølet kom i flasker, Knoll sølte på gulvet, og vi fikk tatt bilde av fru Bryggerisjefens vaskemaskin. Alt ved det normale med andre ord.

Vi fikk ca 5 og en halv prosent på ølet etterhvert, noe som er cirka nøyaktig det vi hadde planlagt. Vi hadde imidlertid ikke planlagt noe fint navn på ølet, så like før etikettene våre skulle i trykken så bestemte vi oss for å kalle ølet bare brun. Eller Berre Brun som vi sier her i sentrale utkantstrok. Enkelt og greit.

 

31 - BerreBrunBerre Brun – et firestjerners øl

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Fint navn det 😉 og gjennomført etikett. Godt laga! Har dere snekra ølkassene selv også?

      1. Takk for det. Tror jeg må låne designet og snekre meg noen kasser selv! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..