#27 kom sannsynligvis også i flasker

Bloggansvarlig tok visst juleferie uten å spre det glade budskap om at liksomdampølet vårt fant veien ned i flasker. Dette er grunnlag for både umiddelbar oppsigelse og millardsøksmål, og mens de prosessene går sin gang vil vi forsøke å grave i hukommelsen for å finne ut hva som faktisk skjedde denne mørke desemberkvelden. Heldivis har vi noen bilder som kan hjelpe oss litt på vei.

 

27-øldunk

Dette er øl i et gjæringskar. Mye tyder på at dette var noe av det første vi gjorde denne kvelden. Fine gjærrester på toppen her.

 

27-flasketre

Flaskevasking og desinfisering må også til. Etter å ha tatt ymse bilder av flasketreet vårt, fant vi ut at den eneste vinkelen vi ikke har brukt tidligere er denne. Nedenfra i et meitemarkperspektiv.

27-korker

Korkene får seg ikke bare en dusj med StarSan, de får et deilig boblebad. Her har fotografen her valgt et nærsynt meitemarkperspektiv.

 

27-multitasking

Herlig actionbilde av Knoll&Tott, her bedrives dobbel multitasking på høyt nivå! Tott prøver å passe på overføringen fra gjæringdunk til tappedunk samtidig som han har oppdaget at forrige batch manglet etiketter, og limer febrisk på etikettene på Skjelefredflaskene som nå er ferdig karbonert. Knoll prøver å passe på overføringen fra gjæringdunk til tappedunk samtidig som han tar bilde av Tott som har oppdaget at forrige batch manglet etiketter, og limer febrisk på etiketter på Skjelefredflaskene som nå er ferdig karbonert.

 

27-slurry

Ølet kom fint over i tappekaret, og i gjæringskaret er det stort sett bra gjær igjen. Som alle kan se så er det både belgisk og engelsk gjær i slurryen her.

 

27-flasker

Dette er det siste bildet vi har fra tappekvelden, sannsynligvis ble fotografen veldig sliten etter all multitaskingen før på kvelden. Uansett ser vi her øl klart til tapping, og flasker klare til å bli tappet på. Siden ølet i dag står i kjøleskapet ferdige med både korker og etiketter og godt innhold, så har vi klare indisier på at ølet faktisk ble tappet på flasker denne kvelden.

FG på dette brygget må ha havnet på ca 1.016, siden OG var 1.060 og etiketten fastslår at ølet er i overkant av 6% etter karbonering.

Vi husker ikke helt, men antar at dette også var en fin tappekveld i Sambryggeriet. Hadde vi husket å oppdatere bloggen i tide kunne vi ønsket alle god jul, nå nøyer vi oss med en litt forsinket Godt Nytt År!

 

27 stampen

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..