#26 Skjelefred flaskes

Som ventet så har det vært stor spenning knyttet til gjæringen på dette brygget. Vi har stort sett ikke gjort annet enn å gå hvileløst rundt i garasja ved siden av gjæringsskapet mens vi undrer på om den resirkulerte gjæra vår fortsatt er i live. Heldigvis så har den gjort jobben sin, så da er det på tide å få herligheten i flasker.

26-hevert

26-vasking

Mens heverten flytter ølet fra en dunk til en annen, så vasker vi flasker og gir dem en god dusj StarSan. Flaskevasking er kjempegøy. Etter at vi har stukket om til tappedunken har det forsvunnet et par liter i trub og gjær, dermed siter vi igjen med ca 22 liter til flasking. Vi tilsetter dermed ca 130g sukker for karbonerings.

26-klartEndelig klar til dyst

26-tappestang

Vi får daglig henvendelser om hvordan det ser ut ovenifra når vi flasker med tappestang. Det ser slik ut.

 

26_supergjær

Her er restene etter supergjæra etter to brygg. Ser ut som denne gjærkaka er noe større enn vanlig, det kommer sikkert av at vi overpitchet noe på dette brygget. Om vi hadde hatt et nytt brygg på bryggeblokka med denne gjærtypen hadde vi sikkert vasket den og brukt den en tredje gang, men det har vi ikke. Om noen andre vil ta over gjæra så er det altfor sent, den er skylt ut nå.

26-slant

Den siste slanten destrueres innvortes hos Knoll og Tott. Blir nok drikkandes dette ja. Med en OG på 1.061 og FG på 1.021 så får vi etter karbonering en alkoholstyrke på ca 5,5%. Det var det vi håpte på, så alt er vel så langt.

 

26 skjelefred

Selv om det sikkert ikke er synlig for det blotte øyet, så må vi innrømme at vi har latt oss inspirere ørlite av orginalen «Sjelefred», både på navn og etikett.  Denne versjonen har en litt gøyere alkoholstyrke enn Kinns butikkøl, så vi døper vår versjon om til «Skjelefred».

 

 

 

 

 

3 kommentarer

    1. Knallbra ølblogg dette her! Vi bruker omtrent samme oppsett som dere (bb60) og vi kjenner oss igjen i mye som skrives her, selv om vi bare er på batchnummer #4.. Jeg lurte egentlig mest på hvordan dere skriver ut etikettene som forøvrig er kanonkule! Keep up the good work!

      1. Hei. Takk for hyggelig tilbakemelding.

        Etikettene våre har vi stort sett mekket sammen i CorelDRAW, og så printet ut på litt tykkere papir enn normalt (110g) med laserskriver. Da blir de mer robuste om flaska blir litt fuktig. Fester de med vanlig limstift, så er de enkle å få av etterpå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..