Kapasitetsutvidelse

Fordelen med å brygge mindre batcher ganske hyppig er at en kan prøve seg frem og teste mange oppskrifter og ølsorter. Bakdelen er åpenbar, det blir ikke så mye øl hver gang. 25 liter delt på 2 er i utgangspunktet ikke kritisk lite, men man vil gjerne dele vellykkede brygg med venner og kjente, og da blir det fort litt knapt. En enkel løsning for å utvide kapasiteten uten å skrote BB30en ble å kjøpe inn en ny kokekjele.

kapasitet

En 40 liters kjele er anskaffet, og tanken bak er at når vi er ferdig med meskingen så tapper vi over i denne kokekjelen og så starter vi på et nytt brygg i BB30en. Altså ikke en ekte kapasitetsoppgradering, men mer tilrettelegging for semiparallellbrygging. Så ved å legge til et par timer på bryggekvelden får vi dobbelt så mye øl. eller vi brygger to ulike sorter på en kveld om vi vil det.

Planen var å bruke en ekstra kokeplate som Tott har, men en testkjøring viser at denne 2KW platen fungerer heller dårlig. Skal vi vente på at denne koker opp så må vi vente mer enn et par timer, mer et par dager. Dermed må vi ut på handel igjen.

kokerregulator

Hos Jula kjøpte vi en gasskoker og en regulator, så får vi sniklåne gassflaska som står i grillen. Iflg produktbeskrivelsen er dette en «kolossal, gassdrevet kokeplate med justerbar flamme. Kok kreps, hummer, fisk eller annet som faller deg inn»  Vi vil vel kanskje ikke skrive under på at den er kolossal, eller at vi kommer til å koke så mye fisk, men vi kommer nok til koke det som faller oss inn, og oppgitte effekten på 7KW burde holde lenge til vårt formål.

Første bryggedag med dette utstyret blir om ikke så lenge, det er på høy tid å brygge noe sommerøl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..