#19 – Trippelflasking av Wit og Weiss – Kvitweiss

De 3 dunkene våre med Witbier/hveteøl er klare for flasking. Etter Watergate-skandalen med påfølgende lave OG, så har heldigvis gjæra gjort sitt beste for at dette skal bli øl likevel. Weissbiergjæra Safbrew WB-06 gikk av med seieren etter å ha gjært ned til 1.010, den flytende WLP400 kom ned til 1.012 og Safbrew T-58 endte på 1.013. Dermed vil vi etter litt ekstra karbonering (8-9g sukker per liter) få øl med cirka butikkstyrke, fra 4,3 til 4,7%.

19-Dunker

Ekstra mange dunker gjør at vi får en noe mer logistisk krevende tappedag enn vanlig, men til gjengjeld får vi veldig god trening i både hevertbruk og flytting av gjæringskar. Allerede under tappingen kunne vi se forskjeller på de ulike bryggene. I alle fall visuelt. Gjærkaka til den flytende gjæra hadde mye finere konsistens enn de to andre.

19-GodStil

Supertappekaret med kran og flaskefyller fungerer best når dunken har minst 2-3 liter i seg. For å få ut de siste dråpene må man improvisere litt. Her utfører Knoll det klassiske gjærdunkgrepet, med den anbefalte tappevinkelen på 57%.

Vi har døpt brygget Kwitweiss, siden det både er en Wit og en Weiss. I allefall nesten en Weiss, vi landet vel på klassifiseringen Hveteøl på den ene batchen med WB-06 siden det fortsatt har både appelsin og koriander tilsatt. Vi forventer en lengre debatt om weissbier og typeriktighet i kommentarfeltet under artikkelen.. 3 ulike varianter krever selvsagt 3 ulike etiketter. Vi har nøyd oss med å endre på fargen for hver delbatch.

19a-kwitweiss19b-kwitweiss19c-kwitweiss

 

2 kommentarer

  1. Ok, jeg prøver å kick-starte debatten.

    » Iallefall nesten en Weiss, vi landet vel på klassifiseringen Hveteøl på den ene batchen med WB-06 siden det fortsatt har både appelsin og koriander tilsatt.»

    Ett standard hveteøl kan man vel ikke si er helt typeriktig når det inneholder appelsinskall og koriander. Det heller vel da mere mot en Wit?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..