#18 Bunny Beer flaskes

Selv om det bare er noen få dager siden sist vi flasket øl, så må vi finne frem tomgods og fulle gjæringskar og trå til igjen. Skal påskeølet bli ferdig til påske så må det vaskes og flaskes.

18.vaskerom

Merkelig nok så er brygge-/vaskerommet utrolig rent og ryddig i dag. Hadde det ikke vært for at Tott var tilstede hadde Knoll trodd han hadde kommet til feil hus, og bare gått videre. Men god renslighet er ikke så dumt når vi tapper på flasker.

Oppskriften på påskeølet er basert på samme oppskrift som #17 og #10, men den er justert litt på maltsammensetning og fått litt ekstra humle og litt revet appelsinskall. Likevel fikk vi samme OG og FG denne gang som vi fikk på #17. (1,055 og 1,018) Vi kan slå fast at vi er rimelig konsistente, selv om vi skulle ønske vi fikk litt høyere utgjæring. Forhåpentligvis får vi lurt unna en flaske av #17 slik at vi kan sammenligne og se hvor stor forskjell det blir på ølet med de justeringene vi har gjort på oppskrifta.

Ellers gikk kvelden så fort unna at vi glemte helt å ta bilder denne gangen. Alt gikk imidlertid som normalt. Vi vasket flasker, tilsatte sukker og tappet på flasker, hadde besøk av en journalist, smakte øl og rota på gulvet. En helt vanlig tappekveld altså.

18.flasker22,5 liter påskeøl klar til fordeling

Nå tar vi oss en liten bryggepause til etter påske, men frem mot sommeren i så skal det brygges bl.a Witbier, en ny Bitter og en American Pale Ale.

 

Vi har tullet litt med etikettmalen vår denne gangen, og påskepimpet den med både påskeegg og påskehare.

18-bunnybeer

 

 

Én kommentar

  1. Så når e kommer inn og leverer tilbake flaskene dine imorra eller overimorra så e der ei flaske av nybrygget til meg der altså?? Det va bra, hehe..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..