Vi flasker #17 med nye tappedingser

Det er klart for å flaske øl igjen. Denne gangen er det ølet vi brygget på ølkvelden i jobbkantina. Ølet har nå stått en uke i øleskapet, og så en uke i romtemperatur da vi trengte øleskapet til påskeølet vårt. Siden det er såpass kaldt ute så har temperaturen inne vært ganske stabil, så dette burde ikke være noe problem. Vi måler FG til 1.018 og satt inn i den automagiske ølbryggeformelen så har vi fått et øl på knappe 5,2%.

I dag skal vi kun bruke 0,5 liters flasker, noe som gjør at flaskevaskingen blir litt ekstra kjedelig. Heldigvis er flaskene ganske rene fra før, de er nemlig splitter nye.

17.hevertTott

Vi har også et par andre splitter nye dingser denne gangen. Det ene er denne flotte heverten med pumpe. To drag med pumpa, og ølet flommer over til det andre karet. No more blowjobs med den gamle heverten med andre ord. I tillegg har vi en klype for å feste heverten til gjæringskaret….

17.hevert

…og dermed har vi effektivisert oss selv helt vekk fra denne prosessen. Altså er dette et mer riktig bilde, og Tott kan gjøre andre viktige ting i mellomtida.

 

 

17.flaskefyller

Den andre nye dingsen er dette gjæringskaren med en kran, og med en flaskefyller som kan festes på kranen. For å fylle flaskene trer vi bare flaske opp på flaskefylleren, og en liten fjærmekanisme i enden på flaskefylleren gjør at ølet flommer ut så snart den treffer flaskebunnen. Det at flaskene blir fylt fra bunnen er visst ganske riktig sånn faglig og teoretisk sett, så dette må klassifiseres som et knallkjøp av oss. Om vi skal sette fingeren på noe, så er det litt upraktisk at ventilen står noen cm over bunnen, og samtidig går litt inn i selve karet. Dermed er det ganske vanskelig å få ut den siste slanten i karet.

 

17.prøvesmak

Det er imidlertid ikke noe stort problem å sitte igjen med en liten slant. Den skal vi alltids klare å destruere på en fornuftig måte. Etter å ha prøvesmakt så konkluderer vi med at ølet smaker sånn vi hadde planlagt, altså godt. Det vil naturlig nok smake litt annerledes og friskere når det får litt kullsyre og kan serveres på en noe lavere temperatur, men vi har stor tro på at mange av våre medbryggere vil like dette ølet.

 

17.flasker

Tilfeldigvis Etter en nøye planlagt produksjonsprosess så fylte vi akkurat de 3 kassene med tomflasker vi hadde til rådighet til dette brygget.

 

17.karbonering

Siden dette er brygget på jobb, så får det også karbonere på jobb. En temperatur på 25-30 grader skal iflg vår research ikke skade ølet, så det settes til karbonering bak et HP EVA SAN og noen IBM servere. Gjenbruk av overskuddvarme på datarommet = Grønn IT i praksis.

 

Etikett og sånn har vi også laget. Tittel og motiv og sånn gir mest mening internt for de involverte, så vi sier ikke noe mer rundt dette.

17-kofa ale

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..