#15 – Humulus Maximus i flasker

Etter noen uker i gjæringsdunken så er IPAen vår mer enn klar til å flaskes. FG måles til 1,015, så utgjæringen har for en gangs skyld har vært fin. Etter karbonering så havner vi rundt 5,8% på dette brygget.

 

15-humle

Denne gangen så tørrhumlet vi med enda mer humle etter at stormgjæringen var over. Det ser vi tydelige spor etter i gjæringsdunken; et tjukt lag med humlerester ligger over gjærkaka i bunn av karet.Etter litt problemer med omstikking til nytt kar og mye humlerester flytende rundt så stoppet vi med ca 18 liter til flasking. Alternativet hadde vært å spise dette ølet med skje..

15-humle2Deilige humlerester

Vi har døpt brygget for «Humulus Maximus», som spiller på at det er brukt mye humle i dette brygget. Etiketten er også preget av at en småskeptisk grafisk ansvarlig synes det ble i meste laget med så mye humle.

 

15-Smash IPA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..