#13 Champion Ale i flaske

Etter noen uker med et herlig samspill mellom gjær og vørter, så sitter vi igjen med en dunk med forhåpentligvis godt øl. Dette må vi få over på flasker. Dermed er det klart for Skylle-vaske-skylle-steriliser-og-tørk. Og gjenta så mange ganger som nødvendig. Det er litt pes med flaskevasking, men det er litt gøy å ha skikkelige ølflasker når man skal nyte selv eller gi vekk smaksprøver.

 

Hvertprinsippet fra et fugleperspektiv

Da vi satte brygget til gjæring sist var vørteren mildt sagt uklar, siden vi ikke kjølte ned i kokekaret og fikk fellt ut diverse stoffer der. Med platekjøleren så fikk vi alt over i gjæringskaret. Etter 14 dager på dunk har imidlertid disse stoffene lagt seg i bunn sammen med gjæra, og ølet er fint og klart.

 

Siste rest av øl tappes ut, og gjærkaka ligger igjen.

Vi fikk litt over 23 liter over i sekundærkaret. Mengden er vi godt fornøyde med, vanligvis ligger vi en del nærmere 20 liter. FG viser 1.023, noe som gir en alkoholstyrke etter karbonering på ca 4,6%. Litt lav utgjæring også denne gangen. Vi har hatt en utgjæring på ca 60%, mens normalen for denne gjæra er 63-70% iflg produsenten.

Team Champions

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..