Sambryggeriets Oktoberfest

I disse tider arrangeres det oktoberfester over en lav sko, og Sambryggeriet kan naturligvis ikke være noe dårligere enn alle andre. Tott inviterte derfor gode (?) kollegaer til ølsmaking i Hjelldalen. Vårt eget Oktobierfestøl er på grunn av kalenderdysleksi ikke drikkeklart før nærmere desember, men heldigvis reddet vi oss ut av denne bryggeskandalen med å tilby et assortert utvalg smaksprøver av tidligere brygg.

 

Omringet av godt øl, godt tilbehør og god steming er noen av deltagerne godt i gang med… mobilfikling? Hmm.

 

De førstre rundene ble det servert egenbrygget øl av ulike typer. Merkelig nok har Tott fortsatt mengder igjen av sin andel Barseløl, så for å legge lista lavt ble dette første øl til de intetanende gjestene. Så fulgte de mer vellykkede bryggene God Sommer (Blond Ale), Chill Out APA (American Pale Ale) og PureOxyAction (Pale Ale), før gjestene ved en feiltagelse ble servert litt Nissebrygg. Denne flasken var feiletikettert og skulle visstnok inneholdt en APA. Slik går det når man venter med å lime på etiketter til det står 2-3 ulike batcher brygg i identiske flasker nederst i skapet…  Samtlige gjester kom med positive tilbakemeldinger på ølene, men vi har enda ikke konkludert med om det skyldes overdreven høflighet og/eller alkoholpåvirkning.

 

Kveldens lineup. Fra venstre: Haandbryggeriets Dark Force, Fullers ESB, #9 Barseløl, #7 God Sommer, #6 Chill Out APA, #10 PureOxyAction, Rosa Kinn, Baladin Super, Ægir Sumbel Porter, Rochefort 8 Trappist, Noe dansk ræl som lurte seg med, Nøgne Ø Sunturnbrew, Theresianer ettellerannet (?) og #8 Nissbrygg. Diverse ulumskheter fra større norske bryggeri, samt en suspekt halvannenlitersflaske med stout fikk ikke være med på bildet.

 

Etterhvert gikk vi over til innkjøpte varer som deltagerne hadde tatt med. Et variert utvalg både i kvalitet og øltyper. Skulle vi tatt selvkritikk for noe så kunne det vært å ta litt hensyn til dette da drikkerekkefølgen ble satt opp. Men siden dette var en uformell sammenkomst så hadde vi ikke satt opp noe slikt, så da slipper vi også å angre i etterkant. Kveldens vinner? Aner ikke. Det glemte vi å kåre.

 

Til slutt tror vi alle var enige om at det hadde vært en super kveld, og at dette gir mersmak til gjentagelse.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..