Brygg nr 4 gikk i vasken :-(

Noen ganger kan det vist gå galt når men brygger, enten får man forurensing i vørteren eller i gjærstarteren. Eller at men slurver med å tilsette nok oksygen til vørteren.
Hva som var tilfellet med dette brygget er jeg ikke sikker på, det jeg vet er at jeg stusset over rar lukt fra gjærstarteren, men dette var en ny type gjær som jeg ikke kjente lukten på tidligere. Gjæringen startet som den skulle og boblet en liten uke, da sjekket jeg OG og den hadde stoppet på 1028 noe som er vel høyt for ett brygg som hadde stått i 14 dager, trålet forumene opp og ned for å finne mulige løsninger på problemet. Mistenkte at det kunne være gjæren som hadde lagt seg på bunnen, og rådet var da og skvalpe forsiktig på karet. Det gjorde jeg og det begynte og ploppe i gjærlåsen dagen etter, OG sank da til 1025 og stoppet der. Besluttet i dag å tømme ut hele greia:

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..