Bok: Skummende lidenskap

skummendelidenskap

Det kom flere nye norske ølbøker i fjor, og en av disse er «Skummende lidenskap – Fem stabeiser og deres øl». Gustav Jørgensen har skrevet en bok om pioneerene bak de mest kjente norske mikrobryggeriene. Et eksemplar av denne boka havnet under juletreet i fjor, og ble lest fra perm til perm i romjula.

Boka handler som sagt om flere av de store profilene innenfor norsk håndverksbrygging; Kjetil Jikiun (Nøgne Ø), Jens Maudal (Haandbryggeriet), Ewan Lewis (Ægir), Espen Lothe (Kinn) og Mike Murphy (Lervig). Dette er altså en ølbok med fokus på personene bak, og deres historier. I tillegg brukes det mye plass på å liste opp disse bryggerienes øl, med en del «tekniske data» som ingredienser, og andre produktdata. Til slutt i boka er det en stor seksjon som beskriver ulike øltyper på generelt grunnlag.

Boka er absolutt lesverdig, og for oss som har lest mest «how-to»-bøker om øl og brygging er fokuset på mennesker og historien bak en forfriskende ny vinkling. Etterhvert blar man bare forbi all oppramsingen av øl og øltyper for å komme til neste historie. Var ikke denne boka under ditt juletre i fjor, så er det lov å springe til nærmeste bokhandel og kjøpe en forsinket gave til seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..