Liten status på øleskapet

Tenkte vi måtte poste en liten oppdatering rundt (kj)øleskapet som vi satte i drift til forrige brygg Engelsk Brown ale, vi fikk øleskapet inn i garasjen dagen før vi skulle brygge, dette førte til at vi ikke fikk testet det slik vi hadde ønsket før vi satte det i drift, men tøffe som vi er så stappet vi gjærings inn i skapet og stilte inn ønsket temperatur på stc-1000 19 grader, sensoren stappet vi ned i en Soloflaske siden vi hadde lest på forumet til Norbrygg at det var sikkert lurt. Men det viste seg etter noen dager at dette sikkert ikke var så lurt, varmeelementet og kjøleskapet startet om en annen og vi fikk dermed en ustabil temperatur. Etter litt mere lesing på forumet var forslaget å teipe sensoren fast til bøtta med isolasjon over. Vi fant da en bit med isopor som vi teipet over sensoren og plasserte over bøtta. Temperaturen i øleskapet er nå mye mer stabilt og varierer svært lite, noe vi er meget fornøyd med. Da jeg målte OG på tirsdag målte jeg samtidig temperaturen i ølet, og det viser seg at det er svært liten variasjon på innholdet og det vi måler på utsiden.
Legger inn ett lite snapshot av datalogger som vi har koblet opp i øleskapet Temp B er tapet på bøtta, Temp A er lufttemperaturen i skapet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..