Tilleggsutstyr til Beer Breweren

På de fleste bryggene våre har vi opplevd å få veldig lav effektivitet på bryggeriet vårt. Som regel får vi mellom 60 og 65%. Akkurat hva dette skyldes vet vi ikke sikkert, men vi har en teori om at vi kanskje får forbedret denne om vi sirkulerer bedre under meskingen, og også at vi gjør noen justeringer på skyllingen etterpå.

For å forbedre sirkulasjonen så har vi kjøpt en sirkulasjonspumpe til BB30 fra olbrygging.no. Denne pumpa kobles på krana og så setter vi andre delen av slangen opp over kornet når vi mesker. Selv om det er både veldig spennende og givende å sirkulere manuelt med en liten kaserolle slik vi har gjort til nå, så tror vi dette blir bra.

Vi har laget et ekstra strømuttak på effektregulatorboksen vår som pumpa kobles på. For å få koblet på slangen måtte vi også bytte selve krana på BB30’en. Den nye krana fikk vi med på kjøpet siden vi kjøpte BB30 på samme plass i sin tid.

Etter en testkjøring med vann så går dette strålende, eneste bekymringen vår er at pumpa kanskje er i overkant effektiv. Det skal ikke mye stuck mash til før vi vil få et problem med at det renner over. Men vi skal ikke ta sorgene på forskudd, pumpa skal innvies på neste bryggedag som ser ut til å bli på tirsdag.

2 kommentarer

  1. Usikker på om det er noen forskjell på struping på inn- og ut- siden. Pumpa stresser iallefall litt når vi justerer tilførselen, altså slangen mellom ventilen på BB30en og pumpa. Men siden de hos olbrygging.no sier det ikke er noe problem å bruke den ventilen for å justere veskemengden, så regner vi med det skal gå greit å gjøre det på den måten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..