Flasking av juleale

Etter et par uker på gjæringskaret så er det klart for å flaske Julealen. FG er på ca 1021, og med en OG på 1060 så har vi fått et øl på ca 5,1%. Det er en del lavere enn det vi burde fått etter oppskrifta, men så lenge OGen vår ikke kom høyere så får vi ikke gjort så mye med det. Godt øl blir det forhåpentligvis uansett.

Ølet tappes gjæringskaret til et midlertidig kar før flasking, Fargen er fin og mørk, akkurat som en god juleale skal være. Tror vi… Vi endte til slutt opp med 19 liter som skal flaskes.

Som vanlig tapper vi kun på glassflasker, og da i en blanding av 0,5 og 0,75 liters flasker. Her er korkesjefen i aksjon. Resultatet ble 6 store og 10 små flasker til hver….

….pluss en liten slant til slutt. Og den går selvsagt verken i vasken eller i flaske, den prøvesmakes selvsagt. Smaken er lovende, skal bli spennende å følge modningen på flaske. Det er vel en viss sjans for at ikke alle flaskene overlever helt til jul.

Dette er nok siste bryggerelaterte aktivitet på oss før sommerferien, neste brygg er planlagt i august. Det blir sannsynligvis en Brown Ale, ala Newcastle Brown Ale (tror/håper vi).

..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..