Årets påskekrim – Yeast

Yeast

Årets store påskemysterium handler om gjær. Nærmere bestemt dårlig utgjæring. Vi er litt misfornøyde med at vi hele tiden får litt dårligere utgjæring enn det vi burde ha fått, så da har vi tatt konsekvensen av det og investert i egnet litteratur om emnet.

Boka «Yeast» av Chris White og Jamil Zainasheff er 300 sider om gjær, gjær og atter gjær. Her ser man bl.a. på kjemien i selve gjæringsprosessen, hvordan man skal behandle gjær på best mulig måte, og diverse utstyr som benyttes. Målgruppen for boka er ikke bare hjemmebryggere, men også aktører som håndterer øl og gjær på mer profesjonell basis. Dermed er det nok ikke alt i boka som er like relevant for oss, men det er absolutt mye nyttig kunnskap en får ut av denne boka.

Og hvem er så den skyldige i vår påskekrim? Nå har vi ikke lest ferdig boka enda, og det er dårlig stil å bare bla helt frem til siste side før en har lest alt, men her og nå så tror vi høy mesketemperatur er den skyldige. Eller butleren.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..